Valentinovo branje 2017

Okoli valentinovega se mi največkrat zaluštajo romantične zgodbe. Saj veste… bleščičasto, presladko in popolnoma nezdružljivo z resničnim življenjem. Ker take knjige že po svoji naravi hodijo po tanki meji med prikupno pocukranim in popolnoma neberljivim, sem se odločila, da z vami podelim tri svoja najljubša posladkana branja.

51zES0qTvqL._SX320_BO1,204,203,200_The Light Between Oceans (M. L. Stedman)

Čudovita zgodba o ljubezni, ki preživi strašansko napačno odločitev. Roman je prijetna osvežitev od zlorabljajočih odnosov (npr. Petdeset Preveč odtenkov sive od E. L. Jamesa ali Ni je od Gillian Fynn). Kot alternativo ponuja zrelo ljubezen, ki se zna spopasti s človeško nepopolnostjo in padcem. Zgodba se odvija na majhnem otočku ob avstralski obali, na katerem zakonski par skrbi za svetilnik in se bori za prihodnost svojega odnosa. Ja, obstaja tudi film, vendar je knjiga prelepo napisana, da je človek ne bi prebral.

Everything, Everything Nicola Yoon.

Everything, Everything – Nicola Yoon.

Everything, Everything (Nicola Yoon)

Maddy je dekle, ki je alergično na vse v zunanjem svetu, zato je celo svoje življenje preživela za zidovi domače hiše. Njeno ustaljeno življenje pa se hitro spremeni, ko se v sosednjo hišo vseli nova družina s sinom njene starosti. In ker ljubezen zakomplicira vsako situacijo, se njeno življenje popolnoma obrne na glavo. Tako kot vsaka mladinska knjiga, je tudi ta popolnoma neverjetna in polna drame, ki se v resničnem življenju nikoli ne odvija tako teatrično…, vendar je vseeno nepopisljivo zasvojljiva in srčkana.

Bela kraljica (Philippa Gregory)       

Zgodovinski roman Bela kraljica pripoveduje zgodbo o Elizabeth Woodville (bela kraljica), ki je živela v času vojne vrtnic. V knjigi ne manjka sladke ljubezenske zgodbe, dvornih spletk in zapletenih mednarodnih ter družinskih odnosov. To je tiste vrste zgodba, kjer se globoko v sebi tolažiš, da gre pravzaprav za zgodovinski roman in da se sproti naučiš še kakšno zgodovinsko dejstvo, v resnici pa jo bereš samo zaradi cukra.

Kaj boste pa vi brali za valentinovo?

Švrc pod odejo in knjigo v roke!

Mirjana

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja