Truly Madly Guilty (Liane Moriarty)

Truly Madly Guilty (Liane Moriarty)

Truly Madly Guilty (Liane Moriarty). Svečka na sliki je povsem naravna sivkina sojina svečka znamke Zelena Mokoška.

Pa mi je le uspelo najti roman avtorice Liane Moriarty, ki mi je zelo všeč. Že dolgo časa se v bralnih krogih ogromno govori o tej avstralski avtorici, zato sem pred letom in pol začela brati The Husband’s Secret in zatem še The Last Anniversary, vendar se mi čez te dve knjigi enostavno ni uspelo prebiti. Zdelo se mi je, da zgodbi nista lepo stekli, predstavljeni temi pa tudi nista pridobili moje pozornosti. Ker hvala Liane Moriarty kar ni polegla, sem pred nekaj tedni poskusila še enkrat. Tokrat z romanom Truly Madly Guilty in sedaj sem končno tudi jaz v »Liane Moriarty klubu oboževalcev«.

Roman govori o odnosih med prijatelji, zakonu, starševstvu in o tem kako lahko občutek krivde skrha še tako dolgotrajne in na videz trdne odnose. V centru zgodbe stoji prijateljstvo med Eriko in Clementine, ki kljub dolgotrajnosti prijateljstva stoji na majavih temeljih zavidanja, neizraženih zamer in slabe vesti. Ko se v ta čustven vrtinec vplete še neljub nesrečni dogodek, velika prošnja, smrt soseda in ambicije njunih partnerjev ter zgodba prijateljev Vida in Tiffany, se situacija dovolj zaplete, da se vpleteni počasi in končno le začnejo pogovarjati.

moriarty

Kot rečeno, sem bila nad romanom prijetno presenečena. Knjiga ni preveč posladkana, govori o pomembni temi prijateljskih odnosov in v stilu Liane Moriarty v Truly Madly Guilty ne zmanjka presenečenj ter a-h-a trenutkov. Knjiga je že na voljo v naših knjižnicah, če pa se odločite za nakup preko Bookdepositoryja preko mene, s tem podprete tudi delovanje tega bloga. Kot zanimivost naj dodam, da je karakter Vid Slovenec, ki zelo rad peče naše tradicionalne sladice. Prav posebej sta omenjeni sladici kremšnite in štruklji, če pa me spomin ne vara, se peče tudi »odojek po slovensko«.

Toplo priporočam v branje, saj je knjiga kot nalašč za zgodnjo jesen. Sama pa bom zagotovo vzela v roke še njen drug roman z naslovom What Alice Forgot.   

Švrk na jesensko sonce in knjigo v roke,

Mirjana

Save


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja