Tri krasne knjige iz oktobrskega bralnega kupa

Oktobra sem kar dosti brala, tri najlepše cvetlice pa so bile:

9781784740443The Girls (Emma Cline)

Ste se kdaj spraševali o tem, kaj se dogaja v glavah mladih deklet, ki se pridružijo kultom? Poleti leta 1969 je bila Evie mlada in naivna najstnica. Med sprehodom je tistega nesrečnega poletja naletela na nenavadno in svobodomiselno skupino deklet, ki so jo povsem očarale. Sčasoma jim sledi, spozna njihovega vodjo ter popolnoma zapade pod njihov vpliv. Od takrat gredo stvari samo še navzdol, le majhno naključje ali dobronamerna gesta pa jo reši vpletenosti v grozljiv zločin, ki bi jo zagotovo za vedno spravil za rešetke.

Čudovito opisovanje strašne zgodbe, ki jo pripovedujeta mlada in odrasla Evie. Na ta način spoznamo motivacijo mlade Evie in premišljevanje ter obžalovanja odrasle Evie.

9781619635180A Court of Thornes and Roses (Sarah J. Maas)

Jesen in zima sta kot narejeni za fantazijske romane, zato sem končno popustila in začela brati (v resnici sem jo poslušala) eno od knjig Sarah J. Maas. Booktube-erji in bookstagram-ovci jo hvalijo in priporočajo že leta in zdelo se mi je, da mora biti vsaj del te hvale na nečem utemeljen. In res je!

Zgodba govori o obubožanem dekletu Feyre, ki vso svojo družino preživlja z lovom v gozdu, ki meji z ozemljem vilinskega kraljestva. Ker je nedolgo nazaj med ljudmi in vilinci divjala vojna, ki je deželo razdelila na dve strogo ločeni ozemlji (vilinsko in človeško ozemlje), Feyre ne omahuje ubiti volka, ki bi lahko bil vilinec. Izkaže se, da je res šlo za vilinca in da mora njegov uboj odplačati z doživljenjskim služenjem v vilinskem kraljestvu. Dlje časa, ko Feyre živi v vilinskem kraljestvu, vedno bolj spoznava, koga je ubila, kaj se v resnici dogaja v kraljestvu in da vsi le niso njeni sovražniki. Brez ljubezenske zgodbe seveda ne gre.

25511_0_oZgodovinarka (Elizabeth Kostova)

Ko mlado dekle v očetovi knjižnici najde starodavno knjigo, ki je povezana z Drakulo, odkrije da se je že njen oče (profesor zgodovine) in njegov mentor na fakulteti ukvarjal z izvorom in življenjem Drakule. Ob odkrivanju skrivnosti starodavne knjige se začnejo dogajati nenavadne stvari, zato junakinja vedno bolj spoznava, da je tudi njena življenjska pot povezana z resnico o življenju in smrti Vlada Tepeša.

Roman je skrajno prijetno branje. Poln je akademskega humorja in čarobnih opisov popotovanj hčere in očeta. Zelo zanimivo dejstvo je tudi, da glavna junaka pogosto zaideta v našo ljubo Slovenijo, kjer obiščeta Ljubljano in Kostanjevico. Malo zgodovine, dosti domišljije in ščepec čarobne Evrope ter Turčije.

Vse tri knjige toplo priporočam!

Mirjana


Comments

Tri krasne knjige iz oktobrskega bralnega kupa — 2 komentarja

    • Toplo priporočam, sploh Sarah J. Maas me je pozitivno presenetila. Si jo že brala?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja