The Kiss of Deception (The Remnant Chronicles #1) od Mary E. Pearson

Princesa Lia na svoj poročni dan zbeži pred dogovorjeno poroko, ki bi utrdila politično zavezo. Iz kljubovanja pa ob odhodu ukrade še starodavna besedila iz Kanclerjove skrivne zbirke. S svojo spletično zbežita med preprosto ljudstvo, kjer si Lia ustvari novo življenje, vendar ne mine dolgo, ko njeno staro življenje vdre v novega. V gostilno, kjer Lia streže, vstopita dva neznanca, ki že na prvi pogled nista domačina. Eden je plačani morilec druge dežele, drugi pa princ s katerim bi se morala poročiti. Med odkrivanjem koga se mora bati, ljubezenskim zapletom in begom pred plačanimi morilci njenega očeta, mora Lia razvozlati tudi skrivnost starodavnih knjig in lastne identitete.

Mary-E.-Pearson-The-Kiss-of-Deception.

Mary E. Pearson: The Kiss of Deception.

Zgodbo sem preposlušala v avdio obliki, kar je bila zelo dobra izbira, saj bi sicer težko investirala toliko časa v roman, ki ima 492 strani. Ko pa imaš avdio knjigo, jo lahko poslušaš tudi ko gospodinjiš. Kaj mi je bilo všeč na zgodbi? Verjetno preprosto dejstvo, da je zgodba čaroben cuker s ščepcem še neodkrite skrivnosti sveta, ki si je le komaj opomogel od katastrofalnega nesreče v preteklosti.

The Kiss of Deception od Mary E. Pearson.

The Kiss of Deception od Mary E. Pearson.

Mladinski roman (YA – young adult) The Kiss of Deception zagotovo obeta in prav verjetno je, da bom čez poletje prebrala/preposlušala še drugi del z naslovom The Heart of Betrayal. Tretji del The Beauty of Darkness pa bo verjetno moral počakati na zgodnjo jesen.

Švrc na sonce in knjigo v roke,

Mirjana


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja