Študijsko branje in študentsko življenje (nov. 2016 – jan. 2017)

Doktorski študij je po pričakovanjih iz zanimivega prešel v zelo zanimivega. Prebrala sem lep kup nadvse zanimive literature, ki me je izzvala in mi pomagala napredovati v spoznanju/ih.

V tem času sem dokončala svojo seminarsko delo o René Girardu, bolj natančno o aplikaciji mehanizma grešnega kozla na slovanski mit in obred. Zdi se, da se z omenjeno povezavo ni še nihče ukvarjal.

Rene Girard - Grešni kozel in Glej, gledam satana, ki kakor blisk pada z neba.

Rene Girard – Grešni kozel in Gledam satana, ki kakor blisk pada z neba.

Poleg tega, sem raziskovala tudi izziv nacionalizma v ukrajinskem rodnoverstvu in imela na to temo kratko predstavitev. Gre sicer za dokaj »popularno« vprašanje, vendar so, kot sem med raziskovanjem ugotovila, le redki avtorji temo pravično obravnavali.

Ukrainian Paganism is part of a larger movement of religious revivalism and creativity that harkens back to the pre-Christian beliefs and practices of ancient Slavic peoples.

Nazadnje, vendar najpomembnejše! Prebrala sem mnogo strokovnih knjig in člankov na temo modrostne literature, prav posebno v povezavi s poosebljeno modrostjo in modrim. Mislim, da sem že zelo blizu rojstvu svoje teze.

Starozavezna modrostna literatura me osrečuje.

Starozavezna modrostna literatura me osrečuje.

Svetopisemska modrostna literatura in razvoj judovske vere od samih začetkov do konca helenizma.

Svetopisemska modrostna literatura in razvoj judovske vere od samih začetkov do konca helenizma.

Kaj pa vi raziskujete?

Študijske pozdrave!

Mirjana


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja