Sanjam o knjigah (oktober 2016)

9780062564122Three Dark Crowns (Kendare Blake)

Ali kakor je povzeto na naslovnici: »Tri sestre, en prestol, borba do smrti.« Roman govori o tradicionalnem in nenavadnem izboru kraljice na otoku Fennbirn. V vsaki kraljevi generaciji se namreč rodijo trojčice, vsaka deklica je obdarjena s svojo vrsto magije, ko dopolnijo šestnajst let se morajo spopasti in tista, ki preživi, sme zasesti prestol. Jesen in zima kar kličeta po kakem dobrem fantazijskem romanu. Saj veste, vroča čokolada, kamin in dobra knjiga… zunaj pa naletava prvi sneg.

9780753555163

Essentialism: The Disciplined Pursuit of Less (Greg McKeown)

Toliko opravkov, tako malo časa in vse se zdi nujno postoriti. Greg McKeown predstavlja esencialistični pristop discipliniranega načina razmišljanja. Z uporabo kriterija »Kaj je bistveno?« in posledično z zasledovanjem manj raztresenega delovanja, lahko spet pridobimo nadzor nad svojimi izbirami, časom in energijo. Trud in delovanje pa usmerimo v cilje in aktivnosti, ki so resnično pomembni za nas. To je verjetno knjiga, ki bi jo moral prebrati vsak izmed nas.

9780141043760

What Alice Forgot (Liane Moriarty)

Po tem, ko sem prebrala Truly Madly Guilty od iste avtorice in sem sedaj uradno v njenem »klubu oboževalcev«, mrzlično iščem še njen drug roman What Alice Forgot. Roman govori o nesrečnem dogodku, v katerem glavna junakinja Alice izgubi spomin. Ko se Alice zave je stara devetindvajset let, srečno zaročena z Nickom, noseča s prvim otrokom in zaljubljena v njuno novo hišo. Vendar to ni resnično stanje stvari, saj je Alice deset let starejša in njeno pravo življenje ni več tako srečno in bleščeče. Kaj se je zgodilo v teh desetih letih in kdo naj bo Alice v prihodnosti? Kakor lahko razberem iz opisov, gre za zelo zanimivo branje. Samo še knjigo si moram zagotoviti.

O katerih knjigah pa sanjate vi?

Hitro pod odejo in knjigo v roke,

Mirjana


Comments

Sanjam o knjigah (oktober 2016) — 2 komentarja

  1. Three Dark Crowns je definitivno ena izmed tistih knjig, ki so pri vrhu mojega to-be-read seznama. Hkrati pa komaj čakam, da preberem še Gemino (Illuminae files #2).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja