Pesem ledu in ognja od 1-5 (George R. R. Martin)

9780553582017Pa mi je uspelo prebrati oz. preposlušati vseh pet knjig iz knjižne zbirke Pesem ledu in ognja (A Song of Ice and Fire) od avtorja George R. R. Martina. Navdušena sem in vesela, da sem vztrajala do konca, četudi avtor v vsaki knjigi pobije par meni ljubih likov. Ob koncu pete knjige sem skoraj ostala brez najljubših karakterjev, ampak nikoli se ne ve… morda kateri ni zares mrtev?

Ko gledam nazaj je knjižna zbirka prava pustolovščina in res ne veš kaj te čaka naslednji trenutek. Magija in religija sta sicer pomemben del zgodbe, a se tekom vseh knjig sprašujemo o resničnosti in smiselnosti religije ter smotrnosti zaupanja v magijo. Vprašanje ni samo ali bogovi so, ampak tudi ali je bogovom sploh mar za svoje častilce?

Poudarek je torej dan na človeško stran zgodbe, kaj nas žene in kaj smo pripravljeni narediti, da dosežemo svoje cilje. V tem kontekstu prevladuje boj za oblast nad ozemljem in za družbeni vpliv.

Noben človek ni svoboden. Samo otroci in norci mislijo drugače. (Tywin Lannister)

Gre za super zanimivo knjižno zbirko, kjer ne manjka akcije, spletk, nepričakovanih preobratov in življenjskih vprašanj. Na našo srečo se zbirka še ni zaključila, čakamo še dva dela The Winds of Winter in A Dream of Spring. V branje toplo priporočam vsakomur, ki ima čas za tako obsežno branje in od zgodbe ne pričakuje nujno srečnega konca. Knjige se lahko kupi v naših knjigarnah ali sposodi v knjižnicah. Če pa se boste odločili za njen nakup preko Bookdepositoryja (imajo tudi krasne avdio knjige), s tem tudi podprete delovanje spletne strani Skrivnostna nit (navodila za naročanje najdete tu).

Tudi vi obožujete knjižno zbirko Pesem ledu in ognja od avtorja George R. R. Martina?

Hitro na sonce in knjigo v roke ali slušalke v ušesa!

Mirjana


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja