Knjižno kazalo 10X

untitled-design127

Vsakdo kdaj potrebuje »brco v rit«, da se resno spravi k delu. Tudi jaz nisem nobena junakinja in pogosto malce polenarim, potem pa se v prej kot enem tednu naberejo takšni zaostanki, da se človek samo še za glavo drži in pošteno obžaluje trenutek šibkosti. Svoje druge slabe navade sem sicer v večini odpravila po zaslugi branja knjige The 10X Rule od avtorja Grant Cardone (več o knjigi na blogu). Misel knjige je:

»Pravilo 10X temelji na predpostavki, da boste resno podcenjevali razmišljanje in dejanja, ki so potrebna za uspeh. Avtor na podlagi svojih lastnih izkušenj namreč meni, da sta za uspeh potrebna velikansko razmišljanje in velikanska dejanja. Meni, da si je potrebno postaviti 10X (desetkrat večje) cilje od prej načrtovanih, predvsem pa je potrebno vložiti 10X več aktivnosti, kot ste najprej nameravali in tudi 10X več kot to počno tekmeci. V povezavi z 10X razmišljanjem Grant pravi, da si moramo postaviti cilje, ki so 10X večji od tega, kar si mislimo da hočemo in zmoremo. 10X razmišljanje nam omogoča, da bomo lahko prebrodili tudi krize in nepričakovane katastrofe.«

identiteta zrtve

Ker Grantovo 10X pravilo temelji tudi na desetkratni aktivnosti in nični stopnji zapravljanja časa, sem se odločila, da si izvezem 10X knjižno kazalo kot opozorilo, da naj v polnosti izkoristim svoj čas. In predvsem, da se spomnim, naj poprimem za delo – takoj! Pa nič jamranja seveda.

Za knjižno kazalo sem potrebovala:

  • Blago za vezenje
  • Črno nit
  • Rdečo nit
  • Škarje
  • Šivanko
  • Načrt za vezenje
Načrt za knjižno kazalo 10X.

Načrt za knjižno kazalo 10X.

Najprej sem izvezla črke napisa. Črke sem ustvarila kar sama, malce po navdihu in malce po izkušnjah. Zatem sem besedilo obvezla še s preprosto obrobo, na zadnji strani zavozlala odvečne nitke in napis izrezala iz blaga. Odstranila sem nitke na vseh straneh in knjižno kazalo (bookmarker) je bilo nared.

Knjižno kazalo 10X je končano in v uporabi. Vsa ostala si lahko ogledate in kupite tukaj. Delam tudi po naročilu.

Knjižno kazalo 10X je končano in v uporabi. Vsa ostala si lahko ogledate in kupite tukaj. Delam tudi po naročilu.

Knjižni označevalec uporabljam v tistih knjigah, ki so zame izziv in ki bi jih kdaj najraje odložila. Na ta način me spomni, da moram vztrajati in da me čaka še veliko dela, vendar se na koncu trud seveda poplača.

Prijetno vezenje!

Mirjana

Save

Save

Save


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja