Junijsko branje 2016

Untitled design(97)Kaj berem in bom brala v juniju? Načrt je že izdelan.

The Life-Changing Magic of Tidying – Marie Kondo

To knjigo sem si ogledovala že odkar je izšla. Kdo bi se namreč lahko uprl knjigi, ki je cela posvečena pospravljanju in čiščenju. Porajalo se mi je tisoč in eno vprašanje o pospravljanju, prav posebno pa me zanima, če knjiga predstavi tudi filozofijo pospravljanja in čiščenja.

Anastazija – Vladimir Megre

Kratka zelena knjiga je kot darilo priromala v našo dnevno sobo. Govorila naj bi o duhovnosti, o neki razsvetljeni ženski Anastaziji in o njenih naukih. Radovednost me je tudi v tem primeru premagala in uvrstila sem si jo v junijsko branje.

Wisdom for Life – Nuria Calduch-Bengales (ur.)

Čeprav se moj doktorat še ni začel, se je v resnici že začel. Mentorica mi je omenjeno knjigo priporočila v branje kot uvod v začetek resnega raziskovanja. Knjiga je sestavljena iz zbirke strokovnih člankov na temo modrostne literature v Svetem pismu. Obeta se krasno branje.

InstagramCapture_1ae38f91-606e-4921-a21b-a2e83bc8d2d8

The House at Riverton – Kate Morton

O avtorici Kate Morton poslušam že pol leta. Bolj natančno hvale njenemu pisanju slišim vsak torek, ko ima moja priljubljena knjižna bloggerka Modern Mrs. Darcy svojo prijeten podcast »What Should I Read Next«. Končno sem upoštevala njena priporočila in si priskrbela kopijo dela »The House at Riverton«. Kakor se opisuje avtoričin stil, bo to prava poslastica zame (dolg zgodovinski roman, zgodba o družinah in odnosih, močno vzdušje nekega drugega časa itd.). Upam na najboljše.

Srh – Maggie Stiefvater

Te knjige si zagotovo ne bi izposodila v knjižnici, če ne bi Youtube vloggerka PeruseProject tako strastno priporočala knjižno zbirko The Raven Cycle. Pa sem si rekla, dajmo poskusiti nekaj od iste avtorice, preden si knjige naročim preko Bookdepository-ja. Gre za 1. del fantazijskih romanov za mlade odrasle in naj bi govoril o volkodlakih. Knjige primerjajo s Somrakom (Stephenie Meyer), kar zame ni ravno dobra popotnica.

Alamut – Vladimir Bartol

Ko ti v soboto zvečer zmanjka knjig, se ozreš po policah in vidiš, da še vedno nisi prebral Alamuta. Zato sem ga pograbila in začela z branjem. Gre za zgodovinski roman, ki zagrize v vprašanja odnosa med filozofijo in religijo, kaj je fundamentalizem in kakšne so njegove posledice, spogleduje se z »versko blaznostjo« in razkrinkava človekovo temeljno naravo. Sem na polovici in kaže zelo dobro.

Vse zgoraj opisane knjige (razen Wisdom for Life) lahko najdete v naših knjižnicah, če pa se boste odločili za nakup preko Bookdepository-ja s tem podprete tudi delovanje spletne strani Skrivnostna nit.

Obeta se deževen vikend, zato hitro po svojo knjigo!

Mirjana

 

 


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja