Jesenske bralne zaobljube 2016

jesenske-bralne-zaobljube2

Nova jesen, nove navade. Vsaj tako nekako sem se odločila za to jesen. Je že res, da se nad svojimi bralnimi navadami ne morem pritoževati, vendar se vedno najde prostor za izboljšave. Čez poletje se mi je zazdelo, da berem preveč enolično in morda premalo organizirano? Zato sem se odločila, da popestrim svoj bralni načrt z jesenskimi bralnimi zaobljubami.

 • Zadala sem si, da bom prebrala vsaj en roman v slovenščini na mesec. Zadnje čase se mi je dogajalo, da je minil marsikateri mesec, jaz pa ob poplavi dobrih angleških romanov enostavno nisem prišla do prav tako dobrih slovenskih.
 • Da preberem vsaj en roman v srbščini ali hrvaščini na mesec. Skrajni čas je da izpilim svoje jezikovne sposobnosti tudi na tem področju. Pa še slišala sem, da so njihove knjige z mehkimi platnicami zelo ugodne.
 • Potem sem si še obljubila, da si naredim osnovno zalogo avdioknjig. Ni hujšega, kot po odlični preposlušani avdioknjigi, še vsaj kak teden iskati novo. Zaloge so pomembne, zaloge knjig še bolj!
 • Da si vsaj večji del popoldneva »rezerviram« za akademsko branje. Z začetkom doktorskega študija je še toliko bolj pomembno, da preberem vse in še kaj na temo modrostne literature v Svetem pismu. Javna predstavitev dispozicije doktorske dizertacije ni tako zelo daleč (samo 9 mesecev).
 • Obljubila sem si tudi, da bom začela sistematično brati knjige iz svojega seznama »knjig za prebrati«, saj sem čez poletje zapadla v precejšnje zaostanke. Na mojem seznamu knjig za prebrati so npr.: knjige Ivana Čolovića (Za njima smo išli pjevajući: junaci devetdesetih, Politika simbola: ogledi o političkoj antropologiji, Divlja književnost: etnolingvističko proučavanje paraliterature itd.), Nesnovna krajina Krasa ur. Katja Hrobat Virloget in Petra Kavrečič, Sedem navad zelo uspešnih ljudi avtorja Stephen R. Covey, dela Marie Gimbutas (npr. The Living Goddesses, The Goddesses and Gods of Old Europe, The Language of the Goddess itd.) , Kitajska študija od T. Collin in Thomas M. Campbell in še mnoge druge.
Na sliki je ročno izvezeno knjižno kazalo "Ljudske zvezdice". Nakup je možen na: http://zelenamokoska.si/ljudske-vezenine/vezena-knjizna-kazala/

Na sliki je ročno izvezeno knjižno kazalo “Ljudske zvezdice”. Nakup je možen na: http://zelenamokoska.si/ljudske-vezenine/vezena-knjizna-kazala/

Imate tudi vi jesenske bralne zaobljube?

Švrc pod odejo in knjigo v roke,

Mirjana


Comments

Jesenske bralne zaobljube 2016 — 4 komentarji

  • Tudi jaz upam, da mi uspe osvežiti svoje bralne navade. Kaj si pa ti želiš spremeniti na bolje pri svojih bralnih navadah? 🙂

   • Mislim da sem letos kar zadovoljna z mojimi bralnimi navadami. Do zdaj sem prebrala 15 knjig več kot prejšnja leta 😉 Vidi se, da sem imela več časa. Edino dostopnost knjig v Sloveniji bi spremenila. V knjižnici na najbolj brane oz. popularne čakaš zelo dolgo. V knjigarnah so pa zelo drage. Ponavadi kupujem kadar imajo kakšne akcije 😉 Berem pa tudi v angleščini občasno. Eknjige se da lažje dobit na spletu.

    • Tudi jaz imam ta problem s knjižnicami in krasno bi bilo, če bi kakšnih knjig imeli več. Cene v naših knjigarnah so pa le redkim dostopne, ravno zato kupujem prek Bookdepositoryja. Mene za naslednje leto zelo mika Audible, ampak bomo videli kako se bo izteklo s tem načrtom 🙂

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja