Inferno (Dan Brown)

Dan Brown - Inferno.

Dan Brown – Inferno.

Prijetno sem presenečena nad najnovejšo knjigo Dana Browna – Inferno. Ni manjkalo akcije, odlične skrivnosti, zapletenih odnosov in lepih opisov starih mest ter umetnin. Naj omenim, da sem bila zelo skeptična, ko sem na svojem iPodu začela poslušati Inferno, saj me prejšnji romani Dana Browna niso očarali (npr. Da Vincijeva šifra, Angeli in demoni ter Digitalna trdnjava), vendar se je pri tem romanu zgodilo ravno nasprotno, posrkal me je in povsem navdušil.

Zgodba govori o akademiku Robertu Langdonu, strokovnjaku za simbole, ki se v bolnišnici v Firencah zbudi brez spomina. Še preden se dodobra predrami spozna, da je vpleten v nekaj nevarnega, a kaj? Lovi ga lastna vlada, italijanske oblasti in tajna organizacija, vse to pa je nekako povezano z Dantejevo Božansko komedijo. Skrivnost situacije v kateri se je znašel mu pomaga sestavljati mlada zdravnica Sienna Brooks, ki ima prav tako svojo misijo in svoje uganke. Skupaj ugotovita, da Italiji in celemu svetu grozi poguba, ki jo lahko preprečita le, če sledita Dantejevi poti v Pekel.

Untitled design(110)

Ob branju tega romana te zamika, da bi obiskal Italijo in si ogledal vse muzeje. Pa še končno enkrat je akademik tisti, ki rešuje svet in v nasprotju z Angeli in demoni, Robert Langdon tokrat ne razočara. Toplo priporočam za malo poletne akcije!

Roman Inferno najdemo v skoraj vseh knjižnicah in knjigarnah. Če pa se boste odločili za nakup preko Bookdepository-ja (navodila najdete tukaj), s tem tudi podprete delovanje spletne strani Skrivnostna nit.

Ste že prebrali Inferno?

Hitro na ležalnik in knjigo v roke,

Mirjana

 

Save


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja