Everything, Everything (Nicola Yoon) in avdio knjige na Youtube-u

Everything, Everything od Nicola Yoon.

Everything, Everything od Nicola Yoon.

Včasih je vse kar potrebuješ srčkana knjiga in skodelica kakava. Roman Everything, Everything je tako toplo priporočala booktube-erka Hailey In Bookland, da se kar nisem mogla upreti njenemu navdušenju. Pa še prisrčna ljubezenska zgodbica prav paše v čaroben december.

Maddy je dekle, ki je alergično na vse v zunanjem svetu, zato je vse svoje življenje preživela za zidovi domače hiše. Njeno ustaljeno življenje pa se hitro spremeni, ko se v sosednjo hišo vseli nova družina s sinom njene starosti. In ker ljubezen zakomplicira vsako situacijo, se njeno življenje popolnoma obrne na glavo.

Osnoven opis knjige se mi je zdel idealen za prazničen čas, zato sem preizkusila svojo srečo in naslov ter avtorico vtipkala v Youtube… in glej ga zlomka, našla sem celotno knjigo v avdio obliki. Roman je bil dolg dobrih šest ur poslušanja, sicer je imel na vsake par minut reklamo (sedaj znam kar nekaj reklam na pamet), vendar se »podarjenemu konju ne gleda v zobe«.

everything

Zgodba je točno to, kar obljubljajo. Srčkana in romantična, vmes malo žalostna, pa spet ne preveč… Knjiga me deloma spominja na Krive so zvezde od Johna Greena (The Fault in Our Stars), ampak je dosti bolje napisana. Je tudi precej bolj razgibano branje, ker so notri IM logi, elektronska sporočila, kratka sporočilca itd. Kot navdušenka nad knjigo Vsaj en popoln dan… od Jennifer Niven (All the Bright Places) je Everything, Everything vsaj tako dobra, če ne celo boljša od All the Bright Places.

PS: ne bojte se konca!

Everything, Everything še ni prevedena. V angleščini je ne najdeš v knjižnicah, tako je rešitev več ali manj naše knjigarne (v EMKI.si jo imajo) in Youtube ali Bookdepository.

Prijetno praznično branje!

Mirjana  

Save

Save


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja