Angelfall, Word After in End of Days (Susan Ee)

Angelfall (Susan Ee).

Angelfall (Susan Ee).

Penryn & the End of Days trilogija vsebuje knjige z naslovom Angelfall, World After in End of Days. Trilogijo največkrat opisujejo kot skrajno zasvojljivo branje, ki ti zleze pod kožo do te mere, da povsem ignoriraš dejstvo, da ima trilogija povsem izpeto zgodbo in čisto neresnične dialoge…, ampak jo vseeno prebereš in to ne samo prvo knjigo, temveč vse tri knjige. Zakaj? Zaradi zasvojljive in posladkane zgodbe o prepovedani ljubezni seveda!

Angelfall (Susan Ee).

Angelfall (Susan Ee).

Če povzamem opis iz goodreads: »Minilo je šest tednov odkar so se angeli apokalipse spustili na zemljo in uničili sodobni svet. Poulične tolpe vladajo dnevom, medtem ko ponoči zavladata strah in vraževerje. Ko bojevniški angeli odletijo z nemočno deklico, bi njena sedemnajstletna sestra (Penryn) naredila vse, da jo dobi nazaj…, zato sklene zavezo s sovražnim angelom, ki z  odsekanimi krili izpostavljeno leži na ulici. Skupaj bosta poskusila rešiti Penyrinino mlajšo sestrico in njemu povrniti krila.«

Angelfall (Susan Ee).

Angelfall (Susan Ee).

Trilogija je primerna za trenutke, ko je človek preutrujen za razmišljanje in kompleksno zgodbo. Hkrati pa se mu zalušta paranormalna in postapokaliptična (prepovedana) romanca. Zadeva je kratko branje (od 200-300 strani, odvisno od formata knjige), kake dve do tri uri povprečno hitrega branja in si na koncu. Nikakor ne priporočam, če ne prenesete melodrame in občasne patetičnosti. Skrajno pa priporočam po dolgotrajnem študiju, ko si preutrujen za razmišljanje in je tvoje družabno življenje zelo podhranjeno. Zadeva je bolj zabavna in zasvojljiva od Netflixa.

Prijetno branje!

Mirjana


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja